Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

STEPP ZET VOLLEDIG ARCHIEF TIJDSCHRIFTEN ONLINE (16 11 2017)

issuu.com/steppvzw/stacks

Met veel zin voor retoriek en geheel binnen de grenzen van ons vakgebied schreef de Franse schrijver en dichter Henry Bataille ooit: “Het verleden is niet achter ons, zoals men denkt, maar voor ons. De schaduw van wat was, werpt zich voor ons: wat dood is, bestaat nog en gaat voor ons uit.” De geschiedenis als eeuwig aanwezig, als bron en inspiratie voor de toekomst zeg maar.

Op één van de bestuursvergaderingen uit het recente verleden kwam de vraag op tafel: Wat is er van ons archief? Wat is er geworden van die vele uren vrijwilligerswerk, die o.a. hebben geleid tot een grote collectie tijdschriften?

In deze tijden van erfgoedinitiatieven én digitalisering leek voor ons het moment gekomen om hier eens wat energie in te steken. Na een zoektocht in de kelders van het Kaaitheater en op de zolders van huidige en voormalige bestuursleden, doken alle nummers van Bastt-Aktualiteiten, Proscenium en STEPP-Magazine op. Want ons ledenmagazine alleen al heeft al een hele transitie doorgemaakt. Er werd met engelengeduld ingescand. Die PDF’s werden allemaal gepubliceerd op Issuu en gelinkt aan de magazinepagina op de website. En er werd een index aangelegd van alle artikels die ooit zijn verschenen. Die index moet toelaten vlot artikels terug te vinden in de ruime collectie van ondertussen toch wel 144 magazines, maar evengoed om te filteren per thema, auteur…

Zodoende wordt dit materiaal waar menig student die werkt aan een of andere scriptie of wie zich wil inwerken in een specifieke techniek dankbaar gebruik zal van maken. Maar evengoed is het mooie vakantielectuur voor wie tijdens de zomer op zoek is naar uren leesvoer of voor wie herinneringen wil ophalen aan vervlogen tijden.

Het volledige archief kan je ook raadplegen via onze bookshelf bij Issuu, zowel via een browser als via een app. Je kan de nummers ook raadplegen door te surfen naar onze website. Onder het menu "Magazine" vind je alle numers van STEPP Magazine en Proscenium. Onderaan rechts kan je doorklikken naar "Lees dit magazine online!". Je kan ook vanuit de index rechtstreeks doorklikken.

Uiteraard blijft het archief ook offline beschikbaar op het kantoor van STEPP. Indien je nog je eigen exemplaar van één van de back-issues wil ontvangen kan je dit altijd op onze website bestellen.

En wil je STEPP-magazine elk kwartaal zien schitteren op je tafel en op de hoogte blijven van de laatste actualiteit, wordt dan vandaag nog lid van STEPP.

 

Dank aan Rose Werckx, Jerome Maeckelbergh, Guido Canfyn, Jan Strickx, Ivo Kersmaekers, Johan Penson, Jo Klaps, Bert Moerman en Chris Van Goethem.

© 2019 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.