Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

VEILIGHEIDSPASPOORT ZOEKT ASSESSOREN - SCHRIJF JE NU IN! (04 08 2023)

 

Afgelopen juni lanceerden STEPP, het Sociaal Fonds Podiumkunsten, Event Confederation en Ritcs samen met partners in de sector en het onderwijs, het leerplatform voor het veiligheidspaspoort. Het veiligheidspaspoort onderstreept het belang van veilig werken in de podium- en eventsector. Door het te gaan behalen, toont de kandidaat aan dat hij/zij/x  dit veiligheidsbewustzijn ook kan demonstreren in een gesimuleerde podiumomgeving met 2 assessoren.

VOLG EEN TRAINING EN WORD
GECERTIFICEERD ASSESSOR VOOR HET VEILIGHEIDSPASPOORT (ETTEC)

Vanaf oktober-november 2023 worden de eerste praktijkassessments in Vlaanderen op verschillende locaties georganiseerd. Om dit mogelijk te maken starten we ​later deze maand met de training van de assessoren. ​Om je kandidaat te stellen als assessor, beschik jij over een paar jaar theatertechnische ervaring en de interesse om veiligheid binnen de podium- en eventsector onder de aandacht te brengen. Je bent op jaarbasis minimaal 5 dagen beschikbaar om als assessor te werken. Let op: je mag nooit medewerkers van je eigen organisatie beoordelen. Uiteraard vergoeden we je voor deze werkdag. 


Je moet twee opleidingsdagen volgen om erkend assessor te worden. Op 23 augustus (Phlippo te Lier) krijg je eerst een dag theoretische omkadering: ​welke competenties moeten worden beoordeeld, en hoe pak jij je rol op als sprekende (assisterende) of stille assessor? Waar moet je op letten en hoe oordeel je zonder vooroordelen? Kan je toch niet live meevolgen, dan stellen we jou de recording beschikbaar, maar mis je natuurlijk de interactie en de mogelijkheid tot vragen stellen.

In een tweede dag training ga je in een examenset-up aan de slag met andere kandidaat assessoren om het examen uit te testen en neem je om beurt de rol op van kandidaat, sprekende assessor en stille assessor. Aan het einde van deze praktijkdag ben je klaar om te starten als assessor. Aan de start van elke examendag, staat de examenset-up voor je klaar inclusief materiaal. Elke examendag beoordeel je 5 kandidaten, van veiligheidsbriefing tot feedbackmoment. Nadat je enkele assessments hebt afgenomen, certificeert ETTEC jou officieel tot assessor.


Mogelijke data voor de tweede trainingsdag, maximaal 5 inschrijvingen per dag: 24 en 25 augustus (John & Jane te Ruiselede), 6 september of 8 september (Auvicom te Halle). Bij inschrijving bezorgen we je alle praktische details.  
MELD JE AAN ALS ASSESSOR
© 2023 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.