Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

STEPP MAGAZINE

Driemaandelijks magazine voor theatertechniek, theaterarchitectuur en scenografie. Nummer:

Inhoud van magazine Nr. 137:

Emotia, tussen Erpe en Mere (et les autres)

Er zijn momenten die perfect getimed zijn, waarop het hele universum gesyncopeerd lijkt. En er zijn momenten dat je de pedalen kwijt bent en alles knarsend tot stilstand komt. Dat is bij veel drummers zo, maar dat fenomeen kan zich ook manifesteren als je bijvoorbeeld een gloednieuw cultuurhuis in gebruik neemt. Je werkt jaren naar dat feest en dan knalt de deur dicht en mag je de boel weer sluiten voor een paar maanden. Dat was het geval in Erpe-Mere, waar na de eerste feestweek de deur weer op slot moest. 


Door: Jan Decalf
Moet Cultuurinfrastructuur anders vormgegeven worden?

Impact van corona op gebouwontwerp. 


Door: Elise Noyez
Campo Solar: virusvrij te velde

Coronaproof organiseren


Door: Jan Decalf
Het LAAR project - Learning Analytics and Augmented Reality

In een vorig nummer van STEPP magazine kon je al lezen over de toepassingen van virtuele realiteit in historisch onderzoek en bewaring van theatergeschiedenis. Tegelijk worden ook in de opleidingen de eerste stappen gezet naar een hoger niveau van digitalisering. 


Door: Chris Van Goethem
ETTE: de 10 geboden van theatertechniek - 8: Veilig werken met gereedschap

Aflevering acht in onze saga over European Theatre Technician Education, kortweg ETTE. Het doel: een ‘Europees veiligheidscertificaat’ opzetten voor veilig werken op de Europese podia. Zo zal een technicus met één basiscertificaat Veiligheid in heel Europa kunnen aantonen dat hij of zij veilig op een podium kan werken. Het gaat om de basis, het niveau waarop elke technicus zou moeten kunnen werken, of dat nu in een theater is of op een evenement. Ondanks de verschillen in werken en regulering per land, zijn de risico’s overal dezelfde. Kortsluiting en brand trekken zich immers weinig van grenzen aan. De competenties en de bijbehorende theorie zijn binnen het project uitgebreid omschreven met theorie en opdrachten. In de theorie zijn de vaardigheden beschreven die weer voortkwamen uit de competenties. Met behulp van deze vaardigheden is de praktijktest ontwikkeld die de grondslag moet gaan vormen van het certificaat. Het is een test die niet meet hoe goed of professioneel je bent, maar heel zuiver je vaardigheden, kennis en houding op het gebied van veiligheid toetst.


Door: Chris Van Goethem
In memoriam

Dave Werbrouck


Door: Bert MoermanJaargang 9
Nr. 137 - 09/2020
Redactie STEPP Magazine
E-mail: info@stepp.be
  Dit nummer bestellen
  Op zoek naar een specifiek artikel ? Consulteer dan hier de volledige index van artikels uit Bastt-Aktualiteiten, Proscenium en STEPP-magazine.
© 2021 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.