Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

STEPP MAGAZINE

Driemaandelijks magazine voor theatertechniek, theaterarchitectuur en scenografie. Nummer:

Inhoud van magazine Nr. 125:

Het huis van bewaring

Naar aanleiding van het jaarlijkse moment van de erfgoedsector, het Groot Onderhoud, interviewt Faro’s Alexander Vander Stichele Johan Penson over erfgoed en duurzame ontwikkeling. Op zoek naar een verdiepende bijdrage wil Alexander zijn dossier over duurzaamheid en duurzame ontwikkeling stofferen met een aantal stemmen van binnen en buiten het erfgoedveld.


Door: Alexander Vander Stichele
De handleiding ontbreekt (niet langer)

De behoefte aan boeken met basiskennis van theatertechnieken is omgekeerd evenredig aan het aanbod. In Nederland sloegen twee techniekdocenten de handen in elkaar en maakten een boek van een syllabus. Al snel loopt het uit de hand. Meer uitgaven volgen, vertalingen, seminars. Het verhaal van hoe uitgeverij Edusonic aan het kopieerapparaat werd geboren.


Door: Bastiaan Schoof
Isadora Werkstatt 2017 Berlin

De naam van de Amerikaanse danseres Isadora Duncan (1877-1927 klinkt velen bekend in de oren. Ze was één van de eerste die de moderne dans omarmde. Dat er software naar haar vernoemd is, lijkt niet onlogisch als je weet dat de ontwikkelaar hiervan zelf uit de wereld van performance komt. Het toeval wil dat de Amerikaanse bedenker, Marc Coniglio, nu in Berlijn woont, waar ook Isadora Duncan in 1904 samen met haar zus een dansinternaat oprichtte. Voor de tweede keer werd in datzelfde Berlijn de Isadora Werkstatt georganiseerd. Een reeks lessen en workshops om het programma onder de knie te krijgen.


Door: Jo Klaps
Gertjan Biasino: ongeziene projecties

Ooit was Biasino de achternaam van een Italiaanse glaskunstenaar die in de 17de eeuw naar Oudenaarde kwam om te goochelen met licht en kleur. Nu ontmoet ik in de bar van het Brussels Hilton zijn verre afstammeling Gertjan Biasino (°1988) die op zijn manier ook tovert met licht en kleur in zijn werk als videokunstenaar.


De grote sprong voorwaarts

Telkens zich een opdracht in de reeks werkbezoeken aanbiedt, is het gissen naar wat we kunnen verwachten: groots, klein, opgelapt of fonkelnieuw. Er blijft altijd een beetje verrassing mee gemoeid. Dat was bij een bezoek aan CC De Factorij in Zaventem niet anders en dan nog wat.


Door: Jan Decalf
Hoe staat het met het ETTE-project ?

Safety first: de test getest.

Het driejarige project om een Europees veiligheidspaspoort van de grond te krijgen loopt ten einde. Bastiaan Schoof is betrokken bij de ontwikkeling ervan en doet verslag van de weg naar dit document.


Door: Bastiaan Schoof
The puppet master: Petr Matásek

International educator, leading Czech scenographer and puppet designer (17th April 1944– 25th July 2017)


World Stage Design 2017

World Stage Design is weer voorbij. Deze editie had plaats in Taipei, de hoofdstad van Taiwan, en de thuisstad van het OISTAT-hoofdkwartier. Een verslag.


Door: Ivo KersmaekersJaargang 7
Nr. 125 - 09/2017
Redactie STEPP Magazine
E-mail: info@stepp.be
  Dit nummer bestellen
  Lees dit magazine online!
  Op zoek naar een specifiek artikel ? Consulteer dan hier de volledige index van artikels uit Bastt-Aktualiteiten, Proscenium en STEPP-magazine.
© 2017 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.