Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

#CAMPINGCORONA: UPDATE (03 11 2020)

www.stepp.be

laatste update: 03/11/2020

 

Er zijn op dit ogenblik strenge maatregelen van kracht omwille van de pandemie. Het is heel eenvoudig: voor onze sector gaat het slot op de deur en worden alle publieke activiteiten voor onbepaalde duur opgeschort. Meer info? www.sectorgidscultuur.be 

 

_____________________________________________________________

UPDATE: Bijkomende maatregelen voor cultuur

Beste sectorgidslezer

Zonet gaf het Overlegcomité een persconferentie waarin dieper ingegaan werd op nieuwe maatregelen voor onze sectoren. Deze maatregelen zijn deel van de brede strategie van de federale overheid om even de pauzeknop in te drukken en de 4 prioriteiten (zorg, scholen, bedrijven, mentaal welzijn) te vrijwaren.

Voor onze sectoren betekent het dat de maximumcapaciteit bij evenementen wordt geplafonneerd op 200 personen. Dit geldt voor alle infrastructuren en soorten evenementen, binnen of buiten. De verkregen uitzonderingen via CIRM worden opgeschort tot en met minstens 19/11. Daarna volgt een evaluatie.

Bij deze tijdelijke maximumcapaciteit moet steeds rekening gehouden worden met anderhalve meter afstand rondom nauwe contacten. De bubbels worden daarbij beperkt tot gezin + 1 nauw contact. In de loop van de dag verwachten we verheldering rond deze principes.

Het mondmasker blijft verplicht en ook het verbod op eten en drinken tijdens een evenement blijft van kracht. Deze maatregelen waren al van kracht. 

Bij het organiseren van evenementen maar ook bij het werk achter de schermen blijven daarnaast natuurlijk alle maatregelen van kracht die in de sectorgids opgenomen zijn. Als die strikt gevolgd worden, helpen we mee aan de daling van de cijfers en een terugkeer naar een uitgebreidere werking.

Deze maatregelen gaan vandaag in en blijven minstens tot en met 19/11 van kracht. Provinciaal kunnen de maatregelen opgeschaald worden. Het komende Ministerieel Besluit zal ons inzicht geven in de precieze specificaties van de maatregelen. Wij staan in contact met het kabinet en de administratie om verder af te stemmen en alles zo helder mogelijk te krijgen. We brengen jullie daar vandaag hopelijk nog nieuws rond.

We bevinden ons in een nationale crisis en dat vergt nationale solidariteit. Ook wij roepen op om goed te zorgen voor jezelf en de collega's rondom je. Onze sectoren zijn momenteel kwetsbaar maar kunnen een mooie rol vervullen in deze nationale crisis, zelfs binnen de opgelegde maatregelen.

De komende periode gaan wij verder met het afstemmen van de protocollen om een duurzaam langetermijnkader te ontwikkelen.

Blijf de regels goed volgen en blijf op een veilige manier cultuur verspreiden.

Groeten

 

Het sectorgidsteam

 

 

Copyright © 2020 Overleg Kunstenorganisaties, All rights reserved 

______________________________________________________

De voorwaarden om terug publieke activiteiten te organiseren zijn er! Ze zijn terug te vinden op https://sectorgidscultuur.be. Alle werk- en opdrachtgevers en hun medewerkers dienen er zich verplicht aan te houden. Schrijf je daarom in voor één of meerdere van onderstaande online infosessies en zorg dat je goed op de hoogte bent! 👇 https://www.podiumkunsten.be/

________________________________________________________________

 

De sectorgids Professionele kunsten is online! Op deze pagina kun je al het laatste nieuws vinden rond het exitplan. Rechts bovenaan vind je 3 uitklapmenu's. Eentje voor omkadering, eentje voor artiesten, een eentje met alle info rond publiek. Alle info op deze pagina is afgetoetst met de specialisten ter zake. 

Schrijf je in op hun nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle veranderingen. 

__________________________________________________________________________

De impact van het Coronavirus op de Brede Culturele Sector is groot. Cultuurcentra en concertzalen werden gesloten, alle evenementen zijn afgelast, toeleveringsbedrijven staken hun activiteiten en de toekomst is voor alle ontwerpende, productionele en technische krachten hoog onzeker.

De richtlijnen veranderen dagelijks, en hoe de situatie wordt aangepakt verschilt van bedrijf tot bedrijf. Omdat er echter ook veel spookverhalen en doemscenario's de ronde doen, is STEPP er ook in deze woelige tijden om informatie van verschillende kanalen te valideren en mee te geven en houvast te bieden.

Hou alvast onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws! 

Daarom een overzichtje, dat wij continu up-to-date houden:

Daarnaast zijn er verschillende organisaties die online enquetes voeren om de impact zo goed mogelijk in beeld te brengen. Wij bevelen alvast warm aan de volgende in te vullen:
  • OISTAT, de internationale vereniging van scenografen, theaterarchitecten en technici doet een rondvraag rond de gevolgen van de Corona crisis op het werkveld. Wij als Belgisch Oistat Center moedigen jullie alvast aan om deze korte enquête in te vullen!
  • BESA, de Belgian Event Supllier Association voert deze enquete om specifiek de effecten voor de evenementensector in kaart te brengen.
  • VI.BE (het vroegere poppunt) pijlt ook naar de impact van corona op de sector. Laat je stem horen!
  • OCE, het overleg Cultureel Erfgoed, heeft ook een bevraging lopen. Vul hem hier in. 

STEPP zit mee aan tafel met OKo en podiumkunsten voor de opmaak van een sectorgids die ons uit de coronacrisis zal loodsen. 

Wie er nog moest aan twijfelen: ook de STEPP-cursussen zijn tot nader order allemaal afgelast. Gelukkig is er STEPP-Magazine #35, en kan je in ons archief van magazines terecht voor uren leesplezier. Daar kan de bib vooralsnog niet tegen op.
En voor wie het nog meer mag zijn:
  • het Kenniscentrum Podiumtechnieken op een speciale pagina Leren in tijden van Corona met links naar online cursussen en virtuele bezoeken.
  • Via podiumaanhuis.be haal je voorstellingen naar je huiskamer
  • Cemper zet in op digitalisering, ook in Coronatijdperken. Ontdek hier hun suggesties voor uren cultuur in huis
Bronnen:
Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen www.vlaio.be
Vlaams Netwerk van Ondermingen www.voka.be
Unie voor Zelfstandig Ondernemen www.unizo.be
Verbond van belgische Ondernemingen www.vbo.be
1819.Brussels Ondernemen in Brussel https://1819.brussels/nl
Aanvraagprocedure tegemoetkoming Waals Gewest https://indemnitecovid.wallonie.be/#/

 

© 2021 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.