Home
Sponsormogelijkheden

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op onze elektronische nieuwsbrief!

Social Media

Ook STEPP heeft een eigen facebookpagina!
Bezoek ons

STEPP kan je ook vinden via LinkedIn!
Bezoek ons

Volg STEPP op Twitter!
Bezoek ons

STEPP BUNDELT DE KRACHTEN MET ZUSTERORGANISATIES OM 1 STEM TE LATEN HOREN IN DE POLITIEKE WERELD (27 03 2020)

www.stepp.be

BESA, ACC, Becas en Febelux en STEPP zijn aan de slag om samen de belangen van alle collega’s in de brede culturele sector te verdedigen.

STEPP participeert zoals steeds actief, doch dikwijls onzichtbaar voor de buitenwereld, in projecten die het statuut en de werkomstandigheden van productionele, ontwerpende en technische krachten verbeteren. Projecten als DTW - Digital Theatre Words, TeBeVat - Validation of informal & non-formal learning, OIRA - Online Risk Inventory & Assessment, ETTE - European Theatre Technicians Education, de verzamelnota trekkenwanden, Veiligheid in de podiumkunsten of #SaveStageLighting hebben bakens verzet en zorgen voor een duurzame sector en internationale cohesie. STEPP gaat daarbij samenwerking niet uit de weg, integendeel, we zoeken ze steeds actief op en willen een verbindende kracht zijn in een lappendeken van steunpunten en ledenorganisaties binnen de brede culturele sector.

Zo ook vandaag. De brede culturele sector is als eerste economisch getroffen door de maatregelen omtrent Covid-19 en zal dit waarschijnlijk ook het langste voelen. Onze partnerorganisaties over gans Europa stellen dezelfde problemen vast, er is geen vangnet voorzien voor freelancers en bedrijven die direct én indirect gedwongen werkloos zijn. Cultuurhuizen, culturele centra, gemeenschapscentra, bedrijven, freelancers, iedereen merkt het.

STEPP houdt de vinger aan de pols bij vele sectororganisaties (figuurlijk, letterlijk mag niet meer). Vele goede initiatieven raken in een stroomversnelling, waarover we via de themapagina #CampingCorona op onze website de relevante info bundelen en het kaf proberen van het koren te scheiden. Want correcte info is vandaag meer dan ooit broodnodig.

Onze partner BESA is samen met ACC, Becas en Febelux en ons aan de slag gegaan om samen de belangen van alle collega’s te verdedigen. Ook het Cultuurloket, Pearle*, ATPS, PMSE, VVC en OISTAT staan op de barricaden. Elke van deze organisaties verdedigt een groot segment uit de brede culturele sector. En elk van deze organisaties heeft partnerships met andere binnenlandse en buitenlandse organisaties die dezelfde of aanvullende kerntaken voor zich nemen. Wij ondersteunen dan ook met raad en daad de mensen die nu aan tafel zitten met o.a. UNIZO, VOKA en vertegenwoordigers van onze regering. ‘Achter de schermen’, in onze natuurlijke biotoop, is er volop en continu actie en interactie. In de achtergrond groeit ook meer en meer een koepelorganisatie, iets wat wij als voorvechter van samenwerking van het eerste uur te volle ondersteunen en waar wij ten volle aan willen participeren.

Om onze bezorgdheden duidelijk te maken moeten we als sector met 1 stem naar voor treden. We moeten onder de motto’s #samensterk en #éénvoorallenallenvooréén laten zien dat we een sector zijn die leeft en samenwerkt. Hoe doen we dit? Vooral niet door op eigen houtje dezelfde boodschap te brengen naar de beleidsmakers maar door samen te werken met onze partners en als 1 blok te communiceren.

Hou onze website, nieuwsberichten en social media-kanalen daarom de komende tijd zeker in de gaten. Zorg ondertussen goed voor jullie zelf, je naasten en je collega’s in onze topsector !

 

#Samensterk ? Word dan vandaag nog STEPP-Lid

 

Consulteer hier de roadmap die we samen hebben uitgezet

© 2023 STEPP vzw. Alle rechten voorbehouden. D&D by Invoke Mediaworks.