23 03 2018
Ken je het verschil tussen onder- en boventiteling?
Al gehoord over een audiodescriptie of een ringleiding bij een voorstelling?
Op zoek naar praktische tips voor het organiseren van een toegankelijk evenement en assistentie voor personen met een beperking?
NTGent en Inter nodigen je graag uit om deel te nemen aan een inspirerende dag rond het thema toegankelijkheid in de podiumkunsten (theater, muziek, festivals…). Op deze dag delen we graag de inzichten uit het Europese ACT project (Accessible Culture and training) en maken we u warm om toegankelijkheid te zien als een uitdaging voor het optimaliseren van jouw organisatie. We bieden je een programma waarin we de uitdagingen, maar vooral ook oplossingen, mogelijkheden en winsten van toegankelijkheidsinspanningen op een zeer praktische wijze tonen.
Als sluitstuk nodigen we je ’s avonds uit op onze showcase ‘Menuet’, een theaterbewerking naar de gelijknamige roman van Louis Paul Boon (1955). Een voorstelling die we zo toegankelijk mogelijk maken.
Doelgroep
Deze dag staat open voor iedereen die professioneel actief is in de sector van de podiumkunsten. We mikken op een gevarieerd publiek zoals managers, organisatoren en technische medewerkers, theatermakers, artiesten, publiekswerkers, educatie-, communicatie- en PR-medewerkers, beleidsmakers…
Stuur deze uitnodiging gerust door aan potentiële geïnteresseerden.
Programma
Bekijk het programma en de inschrijvingsmogelijkheden
Praktisch
Wanneer: vrijdag 04 mei 2018
van 9u30 tot 17 u en van 17u30 tot 22u
Locatie: Dienstencentrum Sint-Baafshuis, Biezekapelstraat 2, 9000 Gent
Accessible Culture & Training, ACT
In het project ACT werken NTGent en Inter, het Vlaams Expertisecentrum toegankelijkheid en Universal Design mee aan de ontwikkeling en het opleidingsaanbod van een nieuw profiel in de podiumkunsten, namelijk dat van een toegankelijkheidscoördinator. Bijkomend worden ook de good practices rond beleid en labelmethodieken geëxploreerd.
Het ACT project heeft als doel de toegankelijkheid in de podiumkunsten te vergroten door o.m. opleiding en certificering te ontwikkelen zodat mensen werkzaam in de culturele sector zich kunnen bijscholen rond toegankelijkheid.
Lees meer over het ACT project en de partners
Ontdek meer over toegankelijkheid van cultuur via de STEPP-website
|